Pages

Sunday, January 29, 2012

the final stage

Sunday, January 29, 2012
alhamdulillah

last friday (27th jan) was my viva-voce examination at McClintock viva room @ IPS, USM

persediaan untuk menghadapi viva sangat singkat.

tiada langsung membaca thesis untuk 'refresh' ape la yang aku tulis panjang2, mengarut2, goreng2, buh cili, ajinomoto sumer dalam tu! jadi, selepas cuti raya cina yang panjang.... pada hari rabu barulah jumpa main supervisor untuk berbincang. bincang sampai 4 jam! lepas bincang, kepala berat, perut masuk angin sebab bincang dari kol 11 sampai kol 3. lepas tu janji lagi jumpa esoknya iaitu pada hari khamis.

lepas bincang pada hari khamis tu dengan main supervisor, aku p jumpa co-supervisor tanya apa yang patut. rasa lega dah lepas jumpa keda-dua supervisors. alhamdulillah. lecturer lain pon banyak beri kata-kata nasihat. paling penting tdo awal :)

jadi, malam tu aku memang target tidoq awai. balik petang tu dah dalm kol 6.

personally, sebagai persediaan aku untuk presentation ker, interview ker, aku akan tulis ape yang aku akan kate. aku akan berlatih supaya bila di tanya, aku akan dapat jawab dengan yakin dan lancar. yelakan, dah kene cakap BI! hehe kang tersasul bahasa pulak ... hihi. jadi lepas maghrib aku siap2 tulis ape yg patut. kol 10 mcm tu aku dah ngantuk, kepala dah berat, aku pon tdo.

pagi jumaat tu, bangun awal, solat hajat n berlatih. alhamdulillah. memula plan x nak sarapan sebab takut sakit perut. tapi, perut aku terasa amat kosong, jadi, p makan kat harapan ... makan kuih jer pon ...heheh

alhamdulillah semuanya berjalan lancar. memang persediaan untuk menghadapi viva sangat singkat. tapi persediaan atau perjalanan untuk akhirnya sampai ke hari viva ini amat panjang.

bila duduk dalam bilik viva tu, rasa bersyukur sangat2 akhirnya sampai juga ke tahap terakhir untuk meraih segulung lagi ijazah :)

alhamdulillah. aku viva x sampai sejam! kawan supervisor aku pon terkejut sebab cepat sgt habis viva. alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya :) syukur sangat3 :)


*most memorable comment from the external examiner: 'credit should be given to the researcher for preparing well-written thesis' -alhamdulillah ... ini semua berkat tunjuk ajar SUPERvisors yang sangat teliti dan sanggup luangkan masa untuk membimbing aku

alhamdulillah,

Friday, January 27, 2012

alhamdulillah

Friday, January 27, 2012

alhamdulillah. thank you very much dearest SUPERvisors!

xoxo,


katakanlah ♥ say anything © 2017