Pages

Wednesday, July 27, 2011

the proposal

Wednesday, July 27, 2011
alhamdulillah, managed to finish a proposal for my phd.

what? phd? doctor of philosophy? yep, kelakar pon ada bila fikir balik sebab thesis master pon belum hantar ... uhuk3 ... dah buat proposal untuk phd? hehe

terus terang aku sendiri pun seram sejuk bila nak buat proposal ne, tapi bila my supervisor asked me to get it done in one week, I felt the excitement and challenged myself. alhamdulillah ... betul2 satu minggu siap. actually aku boleh siapkan kurang dari seminggu, tapi ... ntahla, dah habit agaknya, last minute jugak siap ... ishhh ... huhuhu. nanti sikit2 kena berubah, SAY NO to PROCRASTINATION! chaiyok!

hopefully i'll manage to apply on time though ... xperla, x sempat apply for that position pon, am still gratefull and inshaAllah memang nak terus sambung belajar lagi

I need to keep the momentum ... and keep on moving ...

hopefully am able to continue doing scientific research and the beautiful art of academic writing in the future ... amin :)

*finishing the final draft of my master thesis and wait for Sept to submit

berusahalah!

reminiscence

received


sticky notes for our remembrance :)


delivering The Love of A King in One Day


we'll always keep in touch!

xo,


Tuesday, July 26, 2011

sweet secret

Tuesday, July 26, 2011


*semalam saya mimpi awak lagi! kamu senyum ... oh, so sweet :)

xo,

Monday, July 25, 2011

keliru

Monday, July 25, 2011
dia kata aku keliru

dia kata aku fikir terlalu mendalam

-hahaha-

dia kata aku membebankan diri sendiri



aku kata sebab perasaan yang terlalu ...

aku tanya, aku soal

tiada jawapan

tergantung ...


-aku bose, bose, bose ... ahhh .. serabut wey ...


aku yang masih mampu tersenyum,

Thursday, July 21, 2011

panggilan

Thursday, July 21, 2011
hari ini terpanggil untuk menulis entry ini selepas membaca post yang sangat-sangat menarik dan penuh maklumat yang boleh diguna pakai daripada Pn. Xora

bila baca post Pn. Xora, terus rasa mahu kahwin dengan segera! ahahhaha.

mula-mula follow blog beliau "Dia Terima Nikahnya" sebab banyak sumber maklumat tentang persiapan perkahwinan yang dikongsi, bukan setakat gambar dan coretan, tetapi juga kertas kerja, skrip emcee, tentatif hari perkahwinan dan visual bagi susunan dalam dewan masa hari perkahwinan. menarik bukan? berkongsi sampai begitu sekali. terima kasih!

sangat tertarik/admire dengan planning dan organized nyer lah pn. xora ne! harap2 dapat plan dengan elok dan juga terorganized selepas kahwin nanti! *berangan mode* ahahahhaha


p/s: perancangan perkahwinan masih samar-samar. tambahan lagi diri yang masih belajar jauh dari kampung, terpaksalah berharap pada ummi untuk membantu ;)

sayang,

Wednesday, July 20, 2011

kenapa?

Wednesday, July 20, 2011
kenapalah aku gatal sangat nak bukak balik FB?

kan dah terbaca, kan dah tertahu ... sedehnyerrr

lupekanlah ek, teruskan kehidupan dan perjuangan hidup!

berusahalah!

xo,

Thursday, July 14, 2011

an education

Thursday, July 14, 2011


i feel old, but not wise,

Wednesday, July 13, 2011

transforMe into 3D!

Wednesday, July 13, 2011
watched transformer 3 in 3D @ Qbay mall with my lil sis last monday night. the movie was breathtaking! my favorite part was when shia in bee, then out of bee, then in bee again-scene! awesome! hahahahaha

bila balik rumah, rasa x puas, tengok pulak transformer 2 in my laptop! ahahahah -fanatic ey? ;p

hairan jugak bila ada yang kata transformer 3 boring dan banyak cakap ... hmmmm ... ada jugak yang kata tertidur masa menonton ... hmmmmm ... camner tu ek? hahhahahah ... lain orang lain la kan pandangan masing2 -

but, I still love the story line and action! great! tapiiii ....story line transformer 2 lagi best for me-la. esp the sad part when optimus died and when shia almost died.

the new heroin in this 3rd installation is not bad, good actually. but, she can't replace megan though -in my opinion-la. the main reason is after the end of transformer 2 when shia almost died, megan was there and they had gone through lots of things together. then suddenly there is this new girl in shia's life? not so best-la!

ape2-pon - tetap menghiburkan hati!

p/s: alhamdulillah, finished a paper for journal submission. finished amend and refine chap 1-4. currently writing another paper for IMETC 2011 and polish the final chap. がんばってください!


transforM3R,

Tuesday, July 12, 2011

am so into you!

Tuesday, July 12, 2011


emma/anne: a Love story that grows for 20 years...

dexter/jim: ... before he can truly understand his Love for his best friend, his soul mate...

xo,

Friday, July 01, 2011

my futuristic lover

Friday, July 01, 2011
You're so supersonic
Wanna feel your powers
Stun me with your lasers
Your kiss is cosmic
Every move is magic -katy perry



xo,

katakanlah ♥ say anything © 2017