Tuesday, April 05, 2011

belajar dan berbakti

Tuesday, April 05, 2011
aku masih pemegang setia status pelajar.

tapi, kadang-kadang aku malu nak mengaku aku masih belajar sebab umur pun dah suku abad, tapi masih belajar (dengan tekun, x tekun, dengan x abis-abis lagi *sedeh T___T) kadang-kadang tu aku jawab jer, kerja "partime jer". kadang-kadang tu, semangat tenggelam timbul, sekejap semangat sangat nak buat kerja, lepas tu semangat terus hilang ntah ke mana ... kadang-kadang tu aku adala juga rasa menyesal sebab terus sambung belajar dulu, kenapa x kerja dulu. kemudian aku cepat-cepat hilangkan rasa yang x baik itu sebab tiada guna penyesalan, hanya perlu maju ke hadapan sebab aku sudah pilih jalan ini dan aku perlu habiskan perjalanan yang satu ini dan mulakan perjalanan baru.

walaupun begitu, aku bersyukur sangat (being the optimistic me and determine to have positive views in all things *yang sebenarnya lebih kepada menyedapkan hati) sebab aku bekerja sendiri untuk menyara kehidupanku kini. aku cukup kasihan dengan mereka yang masih dalam pencarian pekerjaan dan terpaksa kerja dengan teruk sekali demi memenuhi keperluan seharian.

sekarang, terlalu banyak yang perlu dirancang, dibincang dan yang paling penting perlu diselesaikan.

harapanku semoga aku dapat belajar dan akhirnya berbakti kepada kedua orang tuaku dan juga adik-adikku. InshaAllah

Semoga ALLAH tabahkan hati dan kuatkan semangatku untuk hadapi semua ini ... amin















-zaman belajar dolu-dolu-


alhamdulillah,

1 comment:

asotoko said...

comeiiinyaaa, ikat tocang.hehehehe.

katakanlah ♥ say anything © 2017