Pages

Wednesday, April 27, 2011

see you soon!

Wednesday, April 27, 2011
xo,


Monday, April 25, 2011

selamat tinggal

Monday, April 25, 2011
selamat tinggal kawanku
tak mudah aku pergi
bila wajahmu
sentiasa di hati ini ...



xo,

Thursday, April 14, 2011

sabarlah wahai hati

Thursday, April 14, 2011
aku perlu kuat dan teruskan kehidupan ...

lupakanlah ....

selamat malam ...

xo,

Wednesday, April 13, 2011

I want to fly

Wednesday, April 13, 2011
back to my hometown ...

xo,


Thursday, April 07, 2011

years from now

Thursday, April 07, 2011
am thinking too, what will I be years from now?



What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much

Sometimes it’s scary over thinking
What you have or haven’t done
You think too much, you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry

Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you

xo,

Wednesday, April 06, 2011

senja di utara

Wednesday, April 06, 2011
I'll always be there for you,


Tuesday, April 05, 2011

belajar dan berbakti

Tuesday, April 05, 2011
aku masih pemegang setia status pelajar.

tapi, kadang-kadang aku malu nak mengaku aku masih belajar sebab umur pun dah suku abad, tapi masih belajar (dengan tekun, x tekun, dengan x abis-abis lagi *sedeh T___T) kadang-kadang tu aku jawab jer, kerja "partime jer". kadang-kadang tu, semangat tenggelam timbul, sekejap semangat sangat nak buat kerja, lepas tu semangat terus hilang ntah ke mana ... kadang-kadang tu aku adala juga rasa menyesal sebab terus sambung belajar dulu, kenapa x kerja dulu. kemudian aku cepat-cepat hilangkan rasa yang x baik itu sebab tiada guna penyesalan, hanya perlu maju ke hadapan sebab aku sudah pilih jalan ini dan aku perlu habiskan perjalanan yang satu ini dan mulakan perjalanan baru.

walaupun begitu, aku bersyukur sangat (being the optimistic me and determine to have positive views in all things *yang sebenarnya lebih kepada menyedapkan hati) sebab aku bekerja sendiri untuk menyara kehidupanku kini. aku cukup kasihan dengan mereka yang masih dalam pencarian pekerjaan dan terpaksa kerja dengan teruk sekali demi memenuhi keperluan seharian.

sekarang, terlalu banyak yang perlu dirancang, dibincang dan yang paling penting perlu diselesaikan.

harapanku semoga aku dapat belajar dan akhirnya berbakti kepada kedua orang tuaku dan juga adik-adikku. InshaAllah

Semoga ALLAH tabahkan hati dan kuatkan semangatku untuk hadapi semua ini ... amin















-zaman belajar dolu-dolu-


alhamdulillah,

katakanlah ♥ say anything © 2017