Wednesday, March 30, 2011

what is key to happiness?

Wednesday, March 30, 2011

terry border's bent object

source: here

Tuesday, March 22, 2011

sakit

Tuesday, March 22, 2011
tika ini aku sudah tidak mampu lagi

untuk menulis dan menaip, mengerah idea-idea bernas, menokok nambah isi-isi penting, mengarang ayat-ayat yang sedap dan panjang, membuat jadual untuk memudahkan pembaca memahami isi hatiku, eh, isi penting penulisanku ...

kerana

aku sakit gigi! gigi geraham kanan yang hujung itu baru mahu tumbuh

tidak sakit sangat, cuma sengal2 dan gatal serta geram, tentunya mengganggu konsentrasiku! mahu saja aku cabut dan buang ... huhuhuhuhuhu

dahla tgh kelam kabut, tengah kalut-kalut nak siapkan banyak kerja sebelum "crash" di kL ... huhuhu ... ada saja halangan ... bertambah aku tulis ne, bertambah rasa sengal pulak gg ne... huhuhuhu

sabarlah wahai diri,

Friday, March 18, 2011

too ...

Friday, March 18, 2011
I've been thinking too much on doing so many things

that

I end up doing less and less action to get them done

what a mess! like all the things in my mind!


thinking and still thinking,

Wednesday, March 16, 2011

murah

Wednesday, March 16, 2011
banyak dapat emel dari airasia tentang tambang murah ke pelbagai tempat dalam dan juga luar malaysia. menarik! balik sabah pon cuma dari USD 9 he ;)

siyesly, bile tgk tambang murah tu kan, ak x terpk pon pasal nak balik kampung. terukkan? yang ak pk nak travel jalan2 jer ... huhuhhu. byk tempat ak teringin nak p, korea, jepun, new york! oh, teringinnyer jika boleh, mahu sambung belajar d luar malaysia, x pon, p conference kt luar negara pon sudah cukup besh! ;p

bile org tanye, bile balik sabah lagi? ak x plan pon ape2, tp ak simply akan jawab raya nnti kot. padahal rase2 mcam x balik juga tahun ini. kenapa? sebab inshaAllah ak abis kontrak bulan 9 nnti, x kan la ak nak cuti pjg bulan 8 raya tu kan kalu dah bulan 9 nak berhenti keje n inshaAllah ak kene berusaha utk bwk mak ayah ak dtg penang bulan 9 nnti.

ya Allah, kuatkanlah hambamu utk merealisasikan impianku ini ... amin ;)


*awak, jom melancong same! be it by bus, train, flight or car ... maybe for the first and also the last time ;)

xo,

Friday, March 11, 2011

bukan putus asa, ingin putus saja

Friday, March 11, 2011
janganlah kau salah
aku bukan putus asa
tapi
ingin putus saja

kerana tak cinta
sudah tak bisa
denganmu...



Love this song once i heard it in nurul cakap cakap entry. it's a catchy straight to the point song! :P

*suara gamal, the male singer macam suara anuar zain n he looks like my junior in jenan, safwan kot name die ;)

xo,

Thursday, March 10, 2011

oh my, oh my

Thursday, March 10, 2011
my all time favorite!



awak, jom!

xo,

nur



kasih,

Wednesday, March 09, 2011

thousands "sms"es

Wednesday, March 09, 2011






aigooooo,

sway

will you sway with me?



xoxo,

Friday, March 04, 2011

first

Friday, March 04, 2011
I Loved you first!

as pure as white

xoxo,

Thursday, March 03, 2011

harapan

Thursday, March 03, 2011
cepatla habis belajar...

sebab...

aku nak kawen!!!

*bukan menggatal ok, sebab aku dah berumur lebih suku abad! *alasan* kuikuikui :p

dengan penuh harap,
aku berdoa agar berpeluang sekali lagi menyarung jubah ungu ini :)


salam,

Tuesday, March 01, 2011

change

Tuesday, March 01, 2011
am thinking of changing my daily routine or should i say eating routine?

waking up early in the morning, making my own breakfast, am "freakingly" bored to eat everyday at subaidah ... sigh* drinking milk or coffee that i made

then, after work, i'll cook for dinner yet eat before 8pm. need to find easy, simple and healthy recipes! hmmm... guess eating more veges and fruits rite, less fried"licious" meal. just simply mixing cut apples with yogurt would be a healthy simple dinner or adding more salad to my tuna sandwich...

oh, i really wish i could make it happen! need more sleeping beauty too! yosh!

berusahalah!

xoxo,

katakanlah ♥ say anything © 2017