Pages

Sunday, June 13, 2010

adikku, si leftenan muda

Sunday, June 13, 2010
semalam, 12 jun 2010

hari yang manis macam gula2 lolipop yg bulat chomey tu buat my lil sis... ehehhe. semalam merupakan hari
istiadat pentauliahan diraja pegawai kadet palapes ke-29
yang berlangsung di usm, penang.

memang seronokla kan. excited sangat2. lebih2 lagi buat d usm penang kan. gosh!!!

seawal 2 minggu sebelum hari istiadat, adikku serta palapes yg bakal ditauliahkan sudah pun berada di usm untuk persediaan. berlatih kawad dari subuh sampailah ke malam!!! malam juga kadang-kadang ada raptai untuk majlis pentauliahan d dewan tuanku syed putra (DTSP), usm

acara bermula seawal pukul 7 pagi!!! memang sangat awal!!! sarapan pun tak sempat ... eheheh.

acara yang pertama berlangsung di padang kawad usm:

acara perbarisan pentauliahan diraja

acara yang kedua berlangsung di DTSP, usm:

istiadat pengurniaan watikah tauliah

gambar-gambar yang sempat aku rakamkan sebagai kenangan terindah!!!

perbarisan masuk padang. seawal pukul 7.15 pagi


ketibaan DYTM Raja Muda Perlis dan DYTM Raja Puan Muda Perlis

polis yang mengiringi DYTM Raja Muda Perlis dan DYTM Raja Puan Muda Perlis

pemeriksaan perbarisan oleh DYTM Raja Muda Perlis dan Naib Canselor USM

tabik hormat sebelum memulakan tugas sebagai "pengangkut" hadiah untuk sesi pengurniaan hadiah kepada pegawai kadet terbaik

tentera udara

tentera darat

pancaragam atm

DTSP sebelum istiadat bermula

para pegawai palapes yang bakal ditauliahkan

setelah selesai, barulah berpeluang berjumpa dengan orang yang diraikan!!!

presenting! ... my lil SIS:

adikku, si leftenan muda


tahniah adikku.
kami sangat berbangga denganmu.
semoga berjaya dan lebih berjaya di masa hadapan yang sedang menantimu

sayang selalu,

from ur sis yang terlebih excited!! ngeeeeeee ... :P

alhamdulillah

insyaALLAH kita sekeluarga will be there in shah alam this coming October for your graduation ceremony!!! yeay!!!
xo xo,
gossip girl

sedikit info:

apa itu PALAPES atau ROTU? kilk sini untuk: Rejimen Askar Wataniah dan sini untuk: Pasukan Latihan Pegawai Simpanan


salam,


8 comments:

eqbalzack said...

salam...
kunjungan balas drp abg eq...
sebenarnya, apa2 yg kita buat kena ada semangat dan support drp org keliling...
pengurusan masa juga penting...
itu je tips yg abg eq pegang sepjg buat master kat UM ni...

llizam said...

mekaseh a.Eq. hopefully zam dapt plan betul2, jage mase n abiskan master ne cepat2. nak konvo jugak!!! ;)

Sir Marcello said...

semoga dia mempunyai semangat yang jitu sebagai seorang young officer...

yang benar,
-a fallen young officer-

llizam said...

amin. thank you sir marcello.

a fallen young oficer ay? ;)

Sir Marcello said...

bahasa mudah..askar pencen :P

llizam said...

oo0oo begitu ... ehehhe ;p

insyaALLAH adik saya akan sambung lagi palapes ketika di degree nanti.

tahan betul dia. minat katanya. tapi adakalanya, ayat "mengapalah aku memilih jalan ini" pun ada ... ehehheeh ^^

aNiS tHe BumbleBee said...

hye dear...its really sweet of you to drop by my page*wink! eh,i punye adik ipar pun terlibat dlm acara ni..my bro in law from UM.entah2 your sis kenal die apa..hihi..

llizam said...

maybe kenal. tak mustahil kan? ;)

thank u juga singgah blog sy, siap komen lg. hihiih ^^

take care dear.

katakanlah ♥ say anything © 2014